„CHCI KRESLIT Z PAMĚTI A NE KOPÍROVAT!“


„ Neříkejte, že nemáte dost času. Máte k dispozici úplně stejně hodin, kolik měl Michaelangelo, Kryštof Kolumbus, T.A.Edison, Albert Einstein nebo Winston Churchill.“
Brown H. Jackson

„ JE MOŽNÉ KRESLIT Z PAMĚTI? A JAK TO UDĚLAT ? “

Ano, je možné kreslit z paměti. Pro kreslení z paměti je třeba trénovat svou paměť a fantazii tak, aby si člověk dokázal vybavit co nejvíce detailů z toho, co si chce nakreslit. Musíte trénovat svou schopnost představovat si obrazy v hlavě a zlepšovat svou zručnost v kreslení. Je důležité věnovat dostatek času praxi a neustálému zlepšování.

 

„ A JAK TO UDĚLAT ? “

Zde jsou některé kroky, které vám mohou pomoci kreslit z paměti:

  1. Cvičte si paměť: Před kreslením se snažte co nejlépe si zapamatovat detaily toho, co chcete nakreslit. Můžete to dělat tak, že se budete snažit prohlížet obrazy v mysli a soustředit se na detaily.
  2. Trénujte si představivost: Cvičte si svou schopnost vytvářet obrazy v mysli a udržovat je tam po určitou dobu.
  3. Zlepšujte své kreslící dovednosti: Cvičte si své kreslící zručnosti, abyste se naučili lépe vyjadřovat své představy na papír.
  4. Praxe, praxe, praxe: Čím více budete kreslit, tím více si budete zlepšovat svou schopnost kreslit z paměti.
  5. Zkoušejte nové věci: Snažte se vyzkoušet nové věci a nebojte se experimentovat s novými technikami a styl.
  6. Buďte trpěliví: Kreslení z paměti vyžaduje čas a trpělivost, takže buďte trpěliví a neodkládejte svůj cíl.

„ CO K TOMU POTŘEBUJI ? “

Pro kreslení z paměti potřebujete:

  1. Papír a tužku: Základní potřeba pro kreslení. Můžete zvolit různé typy papíru a tužek dle svých potřeb a preference.
  2. Fantazii a paměť: Schopnost si představovat obrazy v hlavě a zapamatovat si detaily, které chcete nakreslit.
  3. Zručnost v kreslení: Trénink vaší zručnosti v kreslení vám pomůže lépe vyjádřit své představy na papír.
  4. Trpělivost a odhodlání: Kreslení z paměti vyžaduje čas a úsilí, takže je důležité být trpělivý a nevzdávat se.
  5. Inspiraci: Můžete si hledat inspiraci v umění, přírodě, městech a dalších zdrojích.
  6. Knihy a zdroje: Můžete si přečíst knihy o kreslení a využít online zdroje, jako jsou tutoriály a videa, abyste se naučili nové techniky a styl.

„ JE PRO MĚ VHODNÝ ONLINE KURZ NEBO ŽIVÝ KURZ ? “

Záleží na vašich potřebách a preferencích. Zde je několik faktorů, které byste měli zvážit:

  • Flexibilita: Pokud máte náročný rozvrh a hledáte více flexibility, pak je pro vás vhodný online kurz. Online kurzy vám umožňují studovat kdykoli a kdekoli.
  • Interakce: Pokud chcete více interakce a osobního přístupu, pak by pro vás mohl být vhodnější živý kurz. Živé kurzy vám umožňují okamžité otázky a diskuse s lektorem.
  • Cenová dostupnost: Online kurzy jsou obecně levnější než živé kurzy.
  • Osobní tempo: Pokud máte rádi více flexibilty a chcete pracovat na svém vlastním tempu, pak je pro vás vhodnější online kurz.
  • Potřeby a preference: Zvažte své vlastní potřeby a preference, jako je čas, finance, styl učení a další faktory, a zvolte ten typ kurzu, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Ve všech případech, ať už se rozhodnete pro online nebo živý kurz, je důležité, abyste si vybrali kurz, který odpovídá vašim potřebám a cílům.

„ OPRAVDU SE NAUČÍM KRESLIT, KDYŽ MĚ TO DOMA NEJDE? “

Ano, můžete se naučit kreslit, i když vám to doma nejde. Kreslení je dovednost, kterou můžete rozvíjet pomocí praxe, tréninku a učení se od odborníků. Můžete se naučit kreslit prostřednictvím kurzů, knih, online tutoriálů a dalších zdrojů. Je důležité být trpělivý a věnovat čas a úsilí svému cvičení.

Někdy mohou být překážkou pro kreslení psychologické bariéry, jako je strach z neúspěchu nebo nízké sebevědomí. Tyto bariéry mohou být překonány prostřednictvím sebepoznání a sebeúcty. Můžete se naučit přijímat chyby jako součást svého procesu učení a najít radost v kreslení, bez ohledu na výsledek.

V zásadě, pokud jste odhodlaní a trpěliví, můžete se naučit kreslit, i když vám to doma nejde.

„ JE TO MOC NÁROČNÉ ? “

Náročnost se může lišit v závislosti na vašem úsilí a zdrojích, které použijete. Obecně platí, že čím více času a úsilí věnujete svému učení, tím rychleji a efektivněji se budete rozvíjet. Kreslení vyžaduje praxi a trénink, takže pokud jste ochotni věnovat čas a úsilí, můžete se stát dobrým kreslířem.

Mnoho lidí najde kreslení zábavným a uklidňujícím, takže to pro ně může být příjemný způsob, jak strávit čas a rozvíjet své schopnosti. Na druhé straně, pokud máte nízké sebevědomí nebo strach z neúspěchu, může vás učení kreslení frustrovat.

Celkově lze říci, že učení kreslení může být náročné, ale pokud jste odhodlaní a trpěliví, můžete se stát dobrým kreslířem a najít radost v procesu učení.


„ PŘÍLIŠ SI NEVĚŘÍM, ŽE TO ZVLÁDNU. “

Nízké sebevědomí a strach z neúspěchu jsou běžné pocity, kterými se mnoho lidí potýká při učení nových dovedností, včetně kreslení. Je důležité si uvědomit, že kreslení je dovednost, kterou lze rozvíjet pomocí praxe a tréninku, a že neúspěch je součástí procesu učení.

Zde jsou některé tipy, jak překonat nízké sebevědomí a strach z neúspěchu:

  1. Soustřeďte se na proces, nikoli na výsledek: Snažte se být spokojený s tím, že se učíte a rozvíjíte své schopnosti, místo toho, abyste se soustředili na konečný výsledek.
  2. Neporovnávejte se s ostatními: Každý má své vlastní tempo a styl, takže se nesnažte porovnávat se svými vrstevníky nebo profesionály.
  3. Učte se od odborníků: Naučte se od odborníků prostřednictvím kurzů, knih, online tutoriálů a dalších zdrojů.
  4. Praxi, praxi, praxi: Kreslení vyžaduje praxi, takže se snažte trénovat co nejčastěji.
  5. Najděte radost v kreslení: Kreslení může být zábavný a uklidňující způsob, jak strávit čas a rozvíjet své schopnosti.

Nízké sebevědomí a strach z neúspěchu mohou být výzvou, ale s odhodláním a trpělivostí můžete překonat tyto překážky a stát se dobrým kreslířem.

„ JAK SE TEDY NAUČÍM DOBŘE KRESLIT? “

Chcete-li se dobře naučit kreslit, měli byste postupovat takto:

  1. Praktikujte pravidelně: Čím více kreslíte, tím se lépe zlepšujete.
  2. Studujte anatomii: Znalost anatomie vám pomůže kreslit postavy a objekty realističtěji.
  3. Sledujte umělce, kteří vás inspirují: Inspirace může být skvělým zdrojem nápadů a ukazuje vám, co je možné.
  4. Vyzkoušejte techniku ​​a materiály: Experimentování s různými médii vám pomůže zlepšit styl.
  5. Vzdělávejte se: Knihy a videa o kreslení mohou být skvělým zdrojem informací a nápadů.
  6. Hledejte zpětnou vazbu od odborníků: Zpětná vazba od zkušených umělců může být užitečná pro vaše další zlepšení. Rozhodně nejsou dobří kritici kamarádi nebo blízká rodina, kde chybí patřičný odstup. Nejsou dobré ani sociální sítě, kde zase určitá skupina, kteří jsou vaši přátelé ve vás mohou vyvolat dojem, že co děláte, tak děláte dobře. To vše může mít za následek přesně opačný efekt a to, že ve vývoji ustrnete a vaše ego nabyde dojmu, že již není třeba se cokoliv učit. To je opačná cesta než ta na vrchol uměleckého světa.

Nezapomeňte, že se učení kreslit jako každý jiný talent vyžaduje čas a trpělivost. Důležité je neustále se učit a vyzkoušet nové věci. Kreslení je užitečné pro rozvoj kreativity a tvořivosti, zlepšení prostorového vnímání a schopnosti vizuální komunikace. Kreslení také pomáhá s rozvojem motorických schopností a zlepšením koordinace očí a rukou. Navíc může být zábavným a uklidňujícím způsobem trávení volného času.


„ A JAK DÁL ? CO BY VÁS MOHLO ZAUJMOUT ? “

Chcete-li zvládnout techniky umělecké kresby nebo malby, musíte postupovat správně. Nemá smysl začít, aniž by jste nechápali základy. To, co potřebujete, je strukturovaný obsah, který vám ukáže, jak začít od nuly a nezačínat na konci, což většina začátečníků dělá. Lidé časem ztratí zájem, protože jsou frustrovaní tím, že jim postupy nefungují a nakonec se vzdávají v půli cesty.

 ONLINE  KURZ

ZÁKLADY KRESBY, PORTRÉTU A FIGURY.

ŽIVÝ  KURZ

ZÁKLADY

KRESBY,

MALBY.

ŽIVÝ  KURZ

PŘÍPRAVKA
NA
TALENTOVKY

ŽIVÝ  KURZ

NAUČ SE VIDĚT
A
MÍCHAT BARVY

ŽIVÝ  KURZ

OLEJOMALBA PODLE STARÝCH MISTRŮ

Líbí se vám moje stránky? Možná by zaujaly i vaše přátele. Budu rád, když jim o nás dáte vědět.